28 Nisan 2011 Perşembe

BDSM Caiz midir?

Ortalıkta o caiz midir, bu caiz midir diye kılı kırk yarmaya çalışıp özü falan kaybedip ayrıntıyla boğulan o kadar çok kişi ve yorum var ki ben de burada bu başlığı eksik gördüm. Biraz da google'da bu ikisini birlikte arayıp buraya gelen çıkar mı diye merak edip konu ettim.

Birileri bu içeriğe abuk subuk laflarla saldırırsa (kimseye fayda olsun diye değil, sırf kendinden olmayana bir saldırı için yapacaklardır) sanırım ki inadına kapatmayabilirim :-). Seviyesiz yorum olursa doğrudan sileceğim.

Boşuna aramayın, BDSM caiz falan değildir, eğer BDSM'nin din ile en ufak bir ilgisi varsa o da Allah'ın verdiği bir bedene biraz kaba davranmaktır, ancak pek çok günlük anormallikle karşılaştırıldığında bu solda bir sıfır sayılır. BDSM'de ilişki alışverişi karşılıklı rıza ile ve ölçü dahilinde yapılır. Bu nedenle sokaktaki kediye ayağı ile tekme atmak, kalabalık yerde hapşırmak bile BDSM ile kıyaslanamayacak kadar büyük günahlardır, insanı açıdan zararı da BDSM'ye göre çok çok daha büyüktür.

BDSM'yi sapkınlık olarak tanımlayanlar var, aslında çok da yanlış değiller, alışılmış yoldan farklı yoldan gitmek, taşmak sapmaktan sapkınlık eylemi olarak düşünülebilir, ancak bu sapma bir diğer insanı aynı düşünce ve dinden olmadığı için yaralayıp öldürmeye (savaş, cihat vb. adı altında) kıyasla hiç sapkınlık değildir. Cinsel yönelimin farklılığını düşünecek olursanız evet biraz farklıdır, ama bu rüştüne ermemiş kızcağızları cinsel isteklerine alet eden bazı dini bütün (onlar için bunun ne demek olduğunu da görüyoruz) kişilere göre çok masumcadır. Sanırım ki bu kişiler bildiklerinden farklı herhangi bir şeyi (ne olursa olsun; farklı bir yemek yemek, yeşil ayakkabı giymek, erkek için saçlarını uzatmak, kadın için saçlarını kısa kestirmek ...) bir sapkınlık olarak düşüneceklerdir.

BDSM olmasaydı daha iyi olurdu, orası kesin, ama psikolojik açıdan BDSM bir neden değil sonuçtur. Zararı olmayan bir alternatif dışavurum şeklidir.

6 yorum: