7 Temmuz 2013 Pazar

Bir SAM Nasıl Eğitilir?

Bu yazı bir önceki yazımın devamıdır, tercümedir. Yazının orjinalinin sahibi olan Laura'nın veya çevresindekilerin birinin birinin bir SAM'e gönül kaptırdığını ve çok uğraştığını tahmin ediyorum :-) ama sanırım ki doğru bir yol bulmuş ve paylaşmış, bana mantıklı geldi, ama anladığım kadarı ile acayip bir sabır gerekiyor bir SAM ile uğraşmak için. Tabi çok şükür ki benim böyle bir tecrübem olmadı. Ama çevirirken dedim ki "Aşk sen nelere kadirsin".

Burada öncelikle belirtmeliyim ki, burada SAM olarak geçen kişinin gerçekten Mazoşist olduğunun altının çizilmesi gerekir. Bu tür şeyleri çevirirken karısını mazoşist sanıp bu yazıdan esinlenip "vay sen SAM mısın?" diye dövüp morluk çıkartacak affedersiniz, kendine güvensiz, ancak karısına yeten öküz kırolara bir önlem almak gerekiyor.

Tercümenin devamı şöyle...


SAM kendisini cezalandırmanız için sizi kızdıran bir kişidir. Kendileri ile uğraşmak bezdiricidir.Toplum içinde aşağılanma arzusundaki SAM'ler aile düğünleri veya cenazeler gibi sıkıcı zamanların yarattığı hapis etkilerini kışkırtmak üzere pek de kafa yormazlar.Bir konuyu tartışmazlar, sizi gönderme arzusu ile gıcık etmeye çalışırlar.

Çoğu SAM çekicidir. Bir SAM'a aşık olmanız daha sonra da elinizde bir yılkı atı ile kalmanız olasıdır. Bazı SAM'ler tam anlamı ile iflah olmaz durumdadırlar ve pişman olacağınız birşey yapmadan önce onlardan kurtulmanız yerindedir. Ancak Çoğu SAM basitçe, sosyalleştirilmemiş ve evcilleştirilmemiş mazoşitlerdir.

Eğer SAM'iniz sizi gerçekten seviyorsa ve siz onu gerçekten seviyorsanız o zaman bir umut vardır. Aşk güçlü bir motivatördür ve sorunlarla mücadele için özel bir sabır verir.

Bir SAM'i eğitmeniz aylar hatta yıllar alabileceğinden dolayı bir sabıra ve doğruların ne olduğuna dair net bir görüşe sahip olmanız gerekecektir. Genellikle kötü alışkanlıkları oldukça derine kökleşmiş olduğundan bu kökleri sökmek üzere bıkmadan çaba göstermek gerekecektir.

SAM'ınızın sinir bozucu yöntemleri geçmişte işine yaramış olduğundan alışkanlıklarından kurtulamamış olabilir. Artık sizin yöntemlerinizin daha iyi olduğunu ona kanıtlamak size bağlıdır. Bunu ona davranışlar ile anlatmanız gerekecektir, yalnız başına sözlerin hiç bir anlamı yoktur. Birşeylerin değişmekte olduğunu hissetmelidirler, bu nedenle bir SAM'i bir günlüğüne veya haftalığına göndermek etkin olmayacaktır. SAM bir mazoşisttir ve ihtiyacı olan aynı zamanda fiziksel aşağılama ve aynı zamanda sözlü aşağılamadır. Onun arzularını, ancak onun beklediği zamanlarda oluşunu sezmeniz koşulu ile, sadece doğru yöntemleri izlediğinizde tatmin ederseniz eninde sonunda kendisi için sizin yönteminizi izlemenin avantajlı olduğunu idrak edecektir.

Kesinlikle onu cezalandıracağınıza dair tehdit veya taahhütte bulunup bunu yerine getirmeyi aksatmayın. Bu, kendisini dosdoğru eski yöntemlerine başvurmaya götürür. Eğer cezalandırılma beklentisine girdiyse bunu yerine getirmemeniz onu çok ciddi bir hayal kırıklığına uğratır. Bir SAM'in sizin güvenilmez olduğunuzu düşünmesini istemezsiniz. Eğer sizin kararlı ve tutarlı oluşunuza güvenmezse doğrudan ilk yapacağı iş eski kötü yöntemlerine dönmek olacaktır.

Aşık olduğunuz SAM'inizi eğitmek için aşağıdakileri adım adım uygulayınız:

1) Kızgın olduğunda ona dokunmayı reddedin. Kendi kızgınlığınızın farkında olun ve kontrolü ele almasına izin vermeyin. Sakinleşene kadar ondan uzaklaşmak üzere bir yürüyüşe çıkmak size iyi gelebilir.

2) SAM'inizi sizi rahatsız eden küçük şeyler için cezalandırın. Ne kadar önemsizse o kadar iyidir. Özür bulmasını gerektirecek büyük bir şey olmasını beklemeyin. Mesela tuvalet kağıdını sizin tercihiniz olan yönde takmadığında, elini yıkadıktan sonra sabunu yanlış tarafa koyduğunda, televizyon kanalını size sormadan değiştirdiğinde onu bunun için kıçına şaplaklayın. Bu ona onu takip ettiğinizi ve yanlış bir şey yaptığında onun büyük bir çabası olmadan onun için bir şeyler yaptığınızı gösterir.

3) Eğer size kendisine eziyet verecek bir araç getirdiğinde memnun olun ve hemen kullanın. Eğer size bir hediye verirse veya sizi gülümsetecek herhangi bir şey yaparsa hemen ödüllendirin. SAM'ler yaptıklarına tepki görmeyi isterler, bundan dolayı onlara beklediklerini vermek için tereddüt etmeyin. Böyle yapmanızın arkasındaki bütün neden onlara dikkatinizi çekmek istediklerinde bunu alabileceklerini öğretmektir.

4) SAM'inizi oyuna katılmak suretiyle beklenmedik bir şekilde şaşırtın. Mankafalı SAM'inizin doğru olan şeyi yapmasını, kur falan yapmasını beklemeyin. Bu hiçbir zaman olmayacaktır, en azından başlarda.SAM'ler mazoşistik arzuları konusunda oldukça çatışmalı hissederler ve gerçekten canlarının yakılmasını istediklerini belli etmeyi sevmezler. Kırbaçlanmak için yalvarmayı öğrenmeleri uzun zaman alacaktır, onları kırbaçlamak için gönüllü olmanız gerekecektir ve bunu yine asla ve asla açık bir nedeniniz varken veya kızgın olduğunuzda yapmamanız gereklidir. Eğer gerçekten keyifleri yoksa ve oynamak istemiyorlarsa sözüne uyun, gülümseyin, "Tamam, hazır hissettiğinde söyle" deyin ve gamsızca uzaklaşın. Ona "istemiyorum" demek "istemiyorum" anlamına gelir mesajını verin.

5) Ona bir kırbaç veya palet verin ve "Bu sihirli bir nesne, bana dişlerinin arasında getirirsen bunlarla otomatik olarak cezalandırılırsın. Eğer şirin bir köpekçik gibi ağzınla bana getirirsen, söz veriyorum, yaptığım her ne olursa olsun bırakıp seni cezalandırırım" deyin. Eğer bunu gerçekten yapacak olursa sözünüzü tutun ve -ZOR KISMI BURADA- sözünüzü gerçekten sizin için çok uygunsuz bir zaman seçmişse dahi tutun. Sizin sınıyor olabilir veya gerçekten sizin için çok uygunsuz bir zamanı seçmiş olduğunun farkında olmayacak kadar salak da olabilir. Sadece sözünüzü tutun. Doğru yola girmek için en ufak davranışı yapmış olan bir SAM'a ödülü hemen ve beklediği şekilde vermek çok önemlidir.

6) SAM'iniz sizi gerçekten mutlu ederse iltifat konusunda cömert olun. Eğer sözlü aşağılanma yüksek oranda değerliyse sıkça sövün. SAM'ler sözleriniz ve mimiklerinizin güçlülüğüne hassas kişiler olmaya meyillidir. Kişisel ilgiyi severler ve ilgiden mahrum edilmediklerinde iyiye giderler.
Bir SAM başlangıçta doyumsuz görünebilir ancak gerçekten doyduklarında da doyarlar. Güçlü hisleri, duyguları severler ve bu nedenle inceliği bir köşeye koyup onlara istediklerini verin. Er veya geç isterik, cezaya gözü aç ve saygısızca provokatif olmayı bırakacak ve sevecen, itaatkar ve zevkle söylemek gerekir ki SAM'likten uzak olacaktır.


Çevirenin Notu: Orjinalinde geçen "retrain" kelimesinin karşılığını tam veren bir kelime Türkçede pek anlamlı değil, o nedenle "eğitmek" olarak çevirdim, konu akışından anlaşıldığı üzere sanırım BDSM disiplini usulünce zaten saçma sapan bir eğitim görmüş kişiyi "düzeltmek" daha anlamlı.

2 yorum:

  1. Sorum biraz garip olabilir ama bu SAM 'sem' diyemi okunuyor yani ingilizce bir kelimemi yoksa yazıldığı gibimi okunuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile Sem diye okunuyor, bir Amerikalının bunu sam diye okuyabilmesi mümkün değil gibi..

      Sil