22 Temmuz 2009 Çarşamba

İlk buluşmalarda güven sorunu

Bir BDSM ilişkiye başlayacak kişiler bir diğerine nasıl güvenir? Başka bir deyişle tanışma ve oturum ne şekilde başlar ve nasıl yolunda gider?

Bence, temel bazı kurallara uyulduğunda ve utanmanın ortada bulunmadığında tamamen rasgele :-)

Cesaret ve uçta bulunma durumu bence tamamen kişisel bir özellik. Ben yapılı ve erkek olmama rağmen benden çok daha cesur sub'lar gördüm. Ya insanları çok iyi tahlil ediyorlar, ya da gerçekten uçta yaşıyorlar.

Yeni tanışılan kişiye sınırlı bir güven duymak daha mantıklı, böylece engel koymamış ama temkini de elden bırakmamış olursunuz. Dikkat edilmesi gereken bazı kurallar:

- İlk tanışmanızda toplu bir yerde buluşun, özel ve süprizli şeylerden kaçının, ilk buluşmanızda mutlaka BDSM rüzgarları esmek zorunda değil, bunun karşılıklı bir buluşma olduğu konusunda aday partnerinizle mutabık kalabilirsiniz.

- En azından bir arkadaşınıza yeni tanıştığınız bir arkadaş ile nereye gittiğinizi söyleyin. Eğer ayarlayabilirseniz arada sizi bir veya birkaç defa telefonla aramasını rica edebilirsiniz. Bunu bir gizli mesaj olarak (can sıkmadan) buluştuğunuz kişiye de hissettirin veya satır arasında söyleyin. Eğer söyleyemediyseniz dahi söylemiş gibi belli edin (blöf yapın). Yeni adayınız bu işe karşı negatif bir tutum içine giriyorsa randevunuzu KESİNLİKLE iptal edin.

- Öncesinden aday partner ile görüşün ve ilk buluşmanızda neler planladığını net olarak (ayrıntılı olmak zorunda değil) tanımlatın. Buluşmanızda birşeyler garip gidiyorsa (mesela hiç konuşmamış olduğunuz halde buluşmanıza başka bir erkek arkadaşı ile birlikte geliyorsa) özür dileyerek duruma müdahale edin ve terkedin.

- Sadece ilk defada değil, her oturumunuzda mutlaka bir güvenli kelime (safeword) kararlaştırın. Bazen kasıtlı olmasa da BDSM oturumunda partnerin ne istendiği anlaşılmayabilir. Bu kelime aşırıya gidildiğinde partneri durduracak kelimedir. Eğer ağız balı ise bu kelime sözlü bir kelime değil, rahat sergilenebilecek bir davranış da olabilir.

- Önlem alacağım diye aday ilişkinizi de batırmayın, mantık sınırları içinde kalın, içinde olduğunuzu aday partnerinize açıkça belirtin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder