24 Ağustos 2014 Pazar

Emirler ve Cezalar

Emirler ve cezalar ilişkilerin daha köşeli yaşandığı BDSM'de birbiri ile benzerlikler gösterebilir ve birbiri ile karıştırılabilir. Çünkü normal de biraz anormaldir ve anormal olandan zevk almaya yönelik bir ilişki biçimidir BDSM.

 Genel olarak emir ihlalleri, istenmeyen köle davranışları genellikle efendi tarafından ceza verilmesini gerektirir.

 Cezalar emirlerden birkaç açıdan farklıdır, kölenin pek istemediği ama sınırları dahilinde olan bir şeydir ceza ve prensip olarak da sorun olmuş olan emirden çok değil ama biraz daha ağırdır.

 Ceza ile nedeni arasında bir eşitlik olmalıdır, her ne kadar BDSM zevk konusu olsa da bunda da bir adalet olgusu vardır.

 Ceza alsın veya almasın emirler eksik yapılmışlarsa tekrarlattırılabilir. Kişisel görüşüm emrin tam olarak erine getirilene kadar tekrarlattırılması gerektiğidir. Emir konusunun tekrarlanması ve ceza ile emir iki kat tekrarlanmış duruma gelir. Ceza verilmesi emrin tekrarına engel değildir, aksi durumda ceza emrin alternatifi haline gelir ve köleye ikinci bir emir şansı vermek durumuna düşebilir. Yani prensip olarak ceza verilmesi emir eyleminin düzeltilmesi için bir engel değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder