1 Nisan 2016 Cuma

Bir Kölenin Efendiye Teslimiyet Aşamaları


Sub'lar için teslimiyet gözlemlerime göre aşağıdaki akış ve detaylarla gerçekleşiyor. Hem sub hem de dom'lara bilgi olsun. Aşamaların sırası kendi aralarında birbirine geçmiş ve iç içe durumda olabilir, bazı aşamalar hızlı geçilebilir ancak akış sırası genellikle aynıdır.

1- Teslimiyet ihtiyacı farkındalığının ortaya çıkması

Bu süreç genellikle sub'ın kendi başına yaşadığı süreçtir, cinsellik ile karıştırılma olasılığı ile karıştırılabildiği bir aşamadır, bu aşamada bir dom ile temas ediliyorsa dom öncelikle sub'ın bu konuda nelere hazır olduğunu anlamalıdır.

2- Psikolojik altyapının oluşması

Bu aşama dom'un varlığını gerektirir, ilk güvenin oluşturulması bu aşamada gerçekleşir. Eğer sub'ın ihtiyacı teslimiyet değil de cinsellik ise bu aşama sub tarafından "tamamlanmış" izlenimi oluşturulmaya ve acele ile geçilmeye, dikkatsizce hatalara (önemsememekten) meyillidir. Gerçek teslimiyet isteyen bir sub bu süreçte mümkün olduğunca dikkatli ve konsantredir. Gerçek teslimiyet güven gerektirir, cinsellik ise sınırlı bir güvenle gerçekleşebilir. Bundan dolayı sub'lar bu süreçte bulunmaktan daha memnundur, fantezistler değildir. Ancak bu durum sürecin çok uzun olmasını gerektirmez, efendinin algı ve yeteneğine ve sub'ın durumuna göre değişebilir. Eğer sub cinsel açıdan deneyimli değilse bu aşamada sub eğilimi olmasa da cinsellik ile karıştırma eğiliminde olduğundan bu durumdan memnun gibi davranabilir, yaşına ve tecrübesine göre muamele edilmelidir.

3- Görsel bedensel teslimiyet

Sub'ın görsel olarak teslimi özellikle toplumsal etkilerle tabu olarak kabul edilen bölgelerin efendiye görsel olarak sunulmasıdır. Bunlar genital ve kadınlığa özgü bölgeler ve yüz'dür. Güven aşaması tamamlanmış olmasını gerektirir ama güven bazı durumlarda yeterliyken bazı durumlarda yeterli olmaz. Genellikle bir defa gerçekleştiğinde bu bariyer kırılır, ancak sub'ın psikolojik sakınmaları ve endişeleri çok yüksek ise geçilmesi mümkün olmayabilir veya gerçekleştiği halde pişmanlık hissi kalmışsa D/s ilişkinin bitiş noktası da olabilir. Bu aşamada her iki taraf da risk alır, efendi sub'ı korkutma riski ile karşı karşıyadır, sub ise dom kılığında cinsel istek güdümlü kişilere hizmet ediyor olma riski ile karşı karşıyadır. Kolay geçilmesi her iki tarafın geçmiş cinsel deneyimi fazlaysa kolaylaşır. Bu aşamada efendi de kendini görsel olarak (özellikle yüz) deşifre edebilir, ancak bu konuda ilk hamleyi koşulsuz olarak sub atmalıdır.

4- Psikolojik teslimiyet

Günlük sözlü temaslarla gelişir. Sub'un doma bağlılığı gittikçe artar. Tekrarlı kurallardan oluştuğu için bazı alışkanlıklar bu aşamada oluşur. Dom burada tekrarlı kesin kural formülizasyonunun dışında yenilikler oluşturmalı ve süreci sıkıcılıktan uzak tutmalıdır. Sub'a yaptığı hatalar açık olarak ifade edilmelidir. Başlangıçta affedildiği açıkça belirtilmeli, gelişme aşamasında ise cezasız bırakılmamalıdır. Eğer cezalar da gecikerek veya eksik yapılarak ceza gerektirmeye başlamışsa sub'ın muhtemelen ya brat, ya da SAM olma olasılığı vardır. Bu durum efendinin ilgi alanına göre değerlendirilir, ancak SAM ile uzun dönemli ilişki zordur ve tehlikelidir. Tercihen efendinin uzaklaşmayı tercih etmesinde yarar vardır.

5- Fiili bedensel teslimiyet


Sürecin bu kısmı bazen fiili durum izin vermediği için yaşanamayabilir. Güvenlik ve mahremiyet iyi organize edildiğinde, geçmişteki roller de netleşmişse bu kısım çok zor olmayacaktır. Bu ilk buluşma ile hayat bulur ancak ilk buluşma öncesi kişisel yumuşak temas (bir kahve içelim, önce romantik yemek yiyelim gibi, yüz yüze sizli bizli konuşma) olmuşsa bu aşama çok zorlaşabilir. Rollerin kesin olarak başlaması rollerin devamının da kolay gelmesini sağlayacaktır. Dom'un bu aşamada sevecen-otorite kimliğini daima koruması sub'a da çok karmaşık olmayan bir durum sağladığı için rahatlatır, eğer varsa suçluluk duygusunu köreltir (emreuyduğu için).

6- Koşulsuz itaat

Bu aşama gittikçe gelişen ve sürekli bir aşamadır. Sub genellikle sevmediği şeyleri de kabul edebilir durumdadır, bunları da efendinin otoritesi hizmetine teslim eder. Efendiye hizmet ön plandadır. Kendi istemediklerinin efendisi tarafından bilindiğine ve buna göre istendiğine emindir. Sınırlarını zorlayan şeylere fiziksel mukavemet gösterebilir ancak genellikle sözlü olarak kesin ve kati bir karşı koyuş olmaz. Bu aşamada zaten efendisinin yenilikleri azalmıştır (aslında kendisi için artık yeni olmadığından), bu nedenle sınırlarını genişletme, kendinde de yenilik arama, yenilik yapma ihtiyacı duyar. Efendisini de tanıdığı için öneriler de oluşturur, ancak bunları aktarma şeklini de artık iyi bildiğinden D/s iletişimin pasif ama etken bir parçası durumuna gelir.



5 yorum:

  1. Pissy n'oldu ya görüşmüyor musunuz hikaye istiyoruz hikaye :) yazı güzel ama genel bişey yazıcam aidiyetlik ruhunu taşıyan bir kadın tek bir erkeğe ait olmak ister ve ait olduğu o yuvanın tek kadını olmak ister kendimizi kandırmayalım çok eşlilik aitliğin doğasında tarihinde yok. Zaten en büyük vazgeçiş milyonlarcasının arasından tek bir adama ait olmak değil mi? Gerisi hakikaten böyle blogluk hikaye oluyor, öbürü ise destan. Tüm itaatkar ruhlara doğru yuvaları bulmak nasip olsun. Olsun evet. Bir de Sabri bey bu ikili hayat zaman zaman disosiyatif kişilik bozukluğundan muzdaripmiş gibi hissetmenize sebep olmuyor mu bdsm ve standart hayat arasındaki role play durumu değil kastettiğim, eşiniz filan bilmiyormuş ya hakikaten düşünüyorum da işkence gibi olsa gerek sizin köleliğiniz de bu sanırım gerçi bunu yayınlamazsınız şimdi köle dedim ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Kendi değer yargılarımın toplumsal yargılarla çatışması konusunda kendi doğrularım daha önemlidir. Ukalalık olmasın ama değer yargıları açısından toplumum benim çağıma göre bir çağ geride olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  2. Hikaye konusunda motive olabilirsem bir şeyler yazmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  3. Herşeyden öte başarısızlık durumunuzda ( oldu veya olacak ya da olsaydı ) hangi duygular içerisine girdiğinizi bilmek isterim. Kölenin siktir olup gitme aşamasında pişmanlığınız oldu mu? Yüzünüzün deşifre olması falan. Tecrübeli oluşunuz ( ya da zeki ) gelen gönüllülerin hepsini ayırmanızda kesin bir çözüm mü ? İçgüdü olayı var mı ? Kölelerinize ceza haricinde hakaret etmek ne işe yarıyor ?

    YanıtlaSil
  4. Başarısızlık da başarı kadar doğal bir şeydir.

    Genelde kölelerim benim bir piç kurusu olmadığımı bilirler, ilişki bunun tabanında yürür. Kölenin de kaybedecekleri olacağından dolayı halen karşılıklı güven devam etmek zorundadır, siktir olup gidilse de.

    Hakaret edilmesi de ceza verilmesi de köle için özeldir, efendi bundan zevk aldığı için değil (en azından büyük bölümünden), köle bunu kabullendiği için yapar.

    YanıtlaSil