31 Ekim 2012 Çarşamba

Bir defa email yazıp ortadan kaybolanlar

Bu ara moda oldu, bana blog aracılığı ile bir mail gönderdikten sonra ortadan kaybolmak. Yazdılarının cevabını ruhi durumuma göre bazen ilk tanışan insanlara özgü bir saygı çerçevesinde sizli bizli,  bazen de samimi bir hava içinde esprili olarak benden alan ancak bu maile cevap dahi yazma olgunluğunu taşımayan kişilere sıkça rastlar oldum.



Arkadaşım, madem bana yazma istekliğini gösteriyorsun, cevaba da bir cevap ver bari. Bunu tipik bir Z kuşağı bencilliği ve özürlülüğü olarak yorumlamanın ötesinde bazı olasılıklar düşünür oldum.
  • Medeniyetten uzak bazı maymular (muhtemelen şempanze) Afrika'da turistlerden ele geçirdikleri notebook'lar ile mail yazıyorlar, sahibi notebook'u bulunca bir daha yazamıyorlar tabi. 
  • O kadar sub'lar ki daha ilk mailde bütün işleri master'a bırakıyorlar, sonraki bütün mailleri yazmak da dahil.
  • O kadar unutkanlar ki bana yazmak için açtıkları email adresinin şifresini unutuyorlar.
  • Bu onlarca mailin sahibi sadece bir kişi ve benimle kafa bulmak veya benzeri amaçla yapıyor.
  • Bunlar birden fazla kişi ve benimle kafa bulmak için yapıyorlar.
  • Gerçekte ikinci maili yazacak kadar Türkçe bilmiyorlar, birincisini google translate ile yazıyorlar.
  • Birilerinin kendileri için mucize yaratmasını, kafalarını okuyup maildeki bazı sihirli sözcükler ile kendilerini hipnotize etmesini bekliyorlar.
  • Aşırı derecede korkaklar, ne istedikleri konusunda kendilerine güvenemedikleri için bir an için (muhtemelen içip veya otlanıp) cesur olup mail gönderiyorlar, sonrasında realite kendilerini korkutuyor ve kaçıp siniyorlar. 
  • SAM'ler, ama amatörler, kızdırdıktan sonrası olacakları planlayamıyorlar...
  • Aslında sadist efendi, başka efendileri çekemiyorlar...
  • Aslında tutucu tipler, sinir ederek sindirme peşindeler.
  • Okumaktan acizler, önce yazıyorlar sonra profilimi okuyorlar.

Daha birsürü ciddi veya esprili yorum yapabilirim ama bir önerim; siz onlardan olmayın, eğer cevap verme olgunluğunu göstermeyecekseniz lütfen hiç yazmayın. Bir Z kuşağı bencili iseniz kendinize gelin, böyle yaptığınız sürece sizi kötü ve hayal kırıklıkları ile dolu bir dünya bekliyor. Sadece burada değil, iş hayatında ve özel hayatınızda da sizler için üzülüyorum. Biz geçmişimizden biliriz, iletişim medeniyettir ve iletişim karşılıklı etkileşimli bir olgudur. Hayatta başarılar...

7 yorum:

  1. Ahahaha.....Utangaç meraklılar diyip geçmelisin bence. z Kuşağı zibidilikleri:)

    YanıtlaSil
  2. Onlarla aramda bir Y kuşağı var...

    YanıtlaSil
  3. Z kuşağı sübyan denilebilir ama Y kuşağı daha sorunlu. Gözünü sevdiğim X kuşağım...

    Gerçi X kuşağında da eşek çok ama alışığız onlara...

    YanıtlaSil
  4. Tabi en önemli insanlık ihtiyacı kendini gerçekleştirme ve kendini ifade etme. eh bunların kaygısı hepimizde var ama sen şikayet edecek kadar haklısın herhalde. Tabi bunlara mağruz kalmak seni X-Y-Z kuşakları yaratmaya yada Animal Planet HD belgeseli çekmeye kadar götürüyor herhalde. Ayağa düşmüş bir laf ile geçiştirmek istiyorum " emeğe saygı "

    YanıtlaSil
  5. Yorum için teşekkürler.

    Kendini gerçekleştirme ile cevap vermeden ortadan kaybolma arasındaki bağı kuramadım.

    Hangi emekten söz edildiğini de kavrayamadım. Sanırım biraz anlama özürlüyüm.

    YanıtlaSil
  6. öz eleştiri ve ironi her zaman parayı alır. Tabi insan kominist yada minimalist ise para onun için bir şey ifade etmeye bilir. Ama para için bedenini satanların olduğunu da unutmamak lazım. Aslında Açtığın başlık çok yerinde ve her zaman geçerliliği olan bir başlık. Cinsellik bilgimi derinleştirmek için arada girdiğim samimi bir blog. 2008 den günümüze de emeğin ağırlığını oluşturuyor.

    YanıtlaSil
  7. Aslında açtığım başlık çok daha nesnel...

    İnsanların işi karşıdakiden olan çıkarının bittiği noktada iletişime gerek görmemesi, sosyal bir bozukluk, benim ifade şeklimle bir bencillik veya empatik bir kusur.

    Benim dünyamda insanlar karşılıklı saygılarını ifade ederek ayrılırlar. Bu konunun para vb. ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Karun'u da bunu yapar, aç yatıp kalkanı da. Bunun adı kültürdür...

    YanıtlaSil